Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Wat met afval?

De stad Antwerpen vraagt uw medewerking als koteigenaar bij de sortering en het beheer van het afval op kot:

  • Hang de ophaalkalender van de stad Antwerpen op een zichtbare plaats in één van de gemeenschappelijke ruimtes (verplichting uit de politiecodex). U kan de ophaalkalender afdrukken of opvragen via de infolijn op het telefoonnummer 03 22 11 333.
  • Bent u eigenaar van een pand met daarin minstens drie koten  (dus kamers met gemeenschappelijke delen, en geen studio’s of appartementen waar keuken en badkamer individueel zijn)? Dan bent u verplicht om het afval van de kamers aan te bieden in een huisvuilcontainer van 240L. Papierafval moet u aanbieden in een blauwe container van 140 of 240L. De studentbewoners van studio’s en appartementen moeten zelf hun afval sorteren en beheren.
  • U kan in de Woonkantoren gratis stickers afhalen met afbeeldingen van de soorten afval. Deze stickers gebruikt u om de studenten de weg te wijzen naar juiste manier van sorteren.
  • Bevindt uw studentenpand zich binnen de 150m van een sorteerstraatje? Dan bent u niet verplicht een aparte afvalruimte aan te bieden. Studenten kunnen zeven dagen op zeven terecht met hun afval bij de sorteerstraatjes. Zij kunnen een sorteerpasje ophalen bij GATE15 en digitaal heropladen.