Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

NIEUW: het Kotweb modelcontract voor de huur van een hoofdverblijf

  • Wat is een hoofdverblijf?
  • Voor welke studenten is hun kot hun hoofdverblijfplaats?
  • Hoe zit het met internationale studenten?
  • Wat zijn nu precies de verschillen tussen de studentenovereenkomst en de woninghuurovereenkomst als hoofdverblijf?

Kotweb geeft u een duidelijk antwoord op deze vragen in het bijgevoegd document onderaan deze pagina. En Kotweb geeft u meteen ook een modelcontract voor deze hoofdverblijven, eveneens onderaan deze pagina. We hebben hierbij geprobeerd om zo dicht mogelijk bij het model voor een studentenverblijf te blijven. Enerzijds omdat u hier al vertrouwd mee bent. Anderzijds om de regels voor alle student-huurders, of ze nu een studentenverblijf of een hoofdverblijf huren, zoveel mogelijk hetzelfde te houden.

  • Zo hebben we ervoor gekozen om net zoals bij de studentenverblijven alle kosten in de huurprijs te laten opnemen met uitzondering van energie, water en telecommunicatie.
  • Verder hebben we de huurwaarborg in ons nieuwe model beperkt tot maximaal 2 maanden huur omdat zelfstandige studenten meestal niet heel kapitaalkrachtig zijn en kosten voor schade aan een studentenverblijf zelfden meer dan 2 maanden huur bedragen.
  • Tot slot hebben we de herstellingsplicht van de huurder beperkt tot de minder uitgebreide lijst van kleine herstellingen die van toepassing is bij studentenhuisvesting.

Voor de studentenhuurovereenkomst, het gekende modelcontract, kan u gewoon verder een beroep doen op ons systeem voor de automatische aanmaak van uw contract. Nog even uw geheugen opfrissen hoe u een modelcontract aanmaakt? Een snelle handleiding vindt u bij onze veelgestelde vragen.

 

Bijlage:  PDF-pictogram een_kot_als_hoofdverblijf_info_voor_verhuurders.pdf PDF-pictogram kotweb_modelcontract_hoofdverblijf.pdf