Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Advies & hulp

Hulp en info over kwaliteit en veiligheid, conflicten en bemiddeling.

 

Vragen bij de kwaliteit of veiligheid van je kot?

 

 Lees eerst even dit:        

 

STAP 1:

Check eerst even wat er wordt verstaan onder kwaliteits- en veiligheidsnormen. Let op: hygiëneproblemen op kot vallen hier niet onder, maar deze meld je best via je contactpersoon bij Kotweb. Wie dat is, lees je hieronder.

 

STAP 2:

Check of je je kot terugvindt op Kotweb en zo ja, welk kwaliteitslabel het heeft gekregen. Hoe doe je dat? Eenvoudig: geef je straatnaam in op de homepagina van Kotweb en kijk in de lijst of je pand ertussen zit.

 

STAP 3:

Je kot niet teruggevonden op Kotweb? Check even in deze actuele lijst van de stad Antwerpen met alle rode labels.

 

Inseinen van een probleem of vraag:

 

Je vragen of klachten worden uiteraard met de nodige discretie behandeld!

 

Wat gebeurt er met je vraag?

 

De experten bekijken de aanvraag of het probleem. Als een controle ter plaatse nodig of gewenst is, dan wordt een afspraak gemaakt met de eigenaar. Wanneer er gebreken vastgesteld worden, zal de stad Antwerpen de eigenaar begeleiden om te komen tot verbeteringen: de eigenaar kan advies op maat krijgen hoe hij best de gevraagde normen kan behalen. De stad Antwerpen volgt vanaf dan die verbeteringen op via de eigenaar. Als huurder word je dus zo weinig mogelijk betrokken in het proces vanaf de vraag of klacht. Op de hoogte worden gehouden? Vermeld dit dan specifiek in de berichtgeving aan de stad.  Als huurder heb je bijvoorbeeld het recht om de resultaten van de controles op te vragen. Dit doe je via hetzelfde mailadres.     

 

Vragen bij je contract?

 

Een vraag over je contract, probleem met je kotbaas of huisgenoten, hygiëneproblemen op kot? 

Neem contact op met de expert op je universiteit of hogeschool. Maak een afspraak (en vergeet je contract niet mee te nemen). Het Kotwebteam staat voor je klaar!

 

 

Je kan ook altijd binnenspringen bij STAN: zij helpen je ook graag op weg!

Heb je een contract dat start vanaf 1 januari 2019? Dan valt je contract onder de nieuwe Vlaamse huurwetgeving en vind je ook veel informatie terug op de website van de Vlaamse overheid.